STARTUJE KONKURS KULINARNY ZOE FOOD DESIGN

ZOE FOOD_1

Dla tych, co kochają gotowanie, cenią nowoczesny design także w kuchni oraz chcą żyć i odżywiać się ekologicznie – to krótka charakterystyka osób, do których skierowany jest konkurs kulinarny ZOE Food Design.

Start na fan page’u Renault PL – https://apps.facebook.com/zoe_food_design. Zdjęcie dania wraz z przepisem należy nadesłać do 29 czerwca. Do wygrania nagroda pieniężna, warsztaty w studiu kulinarnym oraz samochód elektryczny Renault ZOE na miesiąc.


Zobacz także:
ROZMAITOŚCI


Food design to nowoczesny trend, który pokazuje, że prezentacja dania jest dla wielu równie ważna jak jego smak, a wrażenia estetyczne, wzrokowe wpływają w istotny sposób na inne zmysły – mówi Łukasz Konik, szef kuchni, jeden z jurorów konkursu ZOE Food Design.

Konkurs składa się z trzech etapów. W pierwszym uczestniczy zamieszczają w dedykowanej aplikacji na Facebooku propozycje dań ze zdjęciami, przepisem, uzasadnieniem wyboru dania oraz odpowiedzią na pytanie jak prezentowana potrawa wpisuje się w tematykę food design. W etapie drugim jury wybierze finalistów – 12 najlepszych zgłoszeń konkursowych. Etap trzeci to finał w studiu kulinarnym w Warszawie. Zwycięzca otrzyma nagrodę pieniężna w wysokości 3000 złotych, voucher na warsztaty w studiu kulinarnym oraz samochód Renault ZOE na miesiąc. Miejsce drugie i trzecie to vouchery na warsztaty kulinarne.

W skład jury weszli: Łukasz Konik – szef kuchni, Paulina Ada Kalińska – specjalistka od stylizacji potraw, Zuza Wiciejowska – ekspert of fotografii kulinarnej, Rafał Królikowski – aktor i pasjonat dobrej kuchni, ambasador Renault oraz Agata Szczech – Dyrektor Komunikacji Terytorium East, Renault Polska.